lördag 10 januari 2009

Krig i oslo

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2859446.ece

Yes, kriget har letat sig till Oslos gator också. Det startade på torsdagskvällen när en "fredlig" demonstration slutade med toalt kaos. Massa fönsterrutor på butikerna längs Karl Johan har blivit krossade, papperskorgar och skyltar som har stått utanför butiker har används som blockeringar mot polisen och det har varit en massa skadegörelse.

Mina kollegor som jobbar i gatubutiker som ligger på karl johan fick tårgas in i deras butiker så att allt fylldes med gas. En tjej som jobbade själv i Levi's butiken fick så mycket tårgas in i butiken så att hon fick lov att lägga sig på golvet i lagret för att komma undan det. Folk flydde ju in i butikerna för skydd och en massa fick panik.

Det här är verkligen hur läskigt som helst, man vet inte vad demonstranterna kan hitta på. Det värsta är att de inte ens bryr sig ett skit om själva kriget i Gaza, de är bara ute efter att laga bråk och sabotera.

Det som känns ganska skönt är iaf att jag jobbar inne på ett köpcenter där man kan dra ned galler så att man stänger av området, som man gör när det är stängt. Så där inne känns det ganska tryggt. Sen har vi världens bästa securitaspersonal. Både på torsdagen och idag fick vi lov att stänga tidigare pga av allt kaos i centrum.

Jag hoppas att det inte blir några fler demonstrationer nu så att det kan bli lite lugnare på gatorna igen. Nu är jag trött på det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar